Hoveniersbedrijf Eric Kuijpers
Tuinontwerp - Aanleg - Onderhoud

Projecten

Aanleg voortuin bij een bedrijfswoning
Een strakke, onderhoudsvriendelijke maar toch groene en sfeervolle voortuin aangelegd.
Het water geven van de tuin is eenvoudig doordat er in de grote plantenbakken en in de borders druppelslang is geplaatst.
Lees meer

Aanleg achtertuin
In deze tuin is gekozen voor een schuurtje en schutting van Red Ceder hout.
Het grote zwevende vlonderterras is gemaakt van composiet, dit is zeer onderhoudsvriendelijk. In het terras is ruimte gemaakt om de bestaande Krentenboom goed tot zijn recht te laten komen. Speels effect wordt bereikt door de hardstenen stapstenen.
Het geheel wordt compleet gemaakt door de gegalvaniseerde stalen pergola's en tuinbank.
Deze tuin is tot stand gekomen in samenwerking met TUIN Ontwerp Buro Vught - Daniëlle Hulsebos.
Lees meer

Aanleg voortuin
Naar wens van de bewoners een voortuin met parkeervakken gerealiseerd. De parkeervakken zijn omsloten door verhoogde borders met beplanting.
De verhoogde borders zijn gemaakt door middel van Schellevis-opsluitbanden. Voor de bestrating is gekozen voor Schellevis-tegels en klinkers.
Door middel van traptreden is het hoogteverschil tussen het parkeervak en het pad naar de voordeur opgevangen.
Lees meer

Aanleg voor- en achtertuin
Daar dit huis een stuk hoger ligt dan de tuin, hebben we gekozen om dit hoogteverschil op te vangen door middel van een trap gemaakt van hardstenen traptreden in combinatie met hardstenen tegels.
Voor een ruimtelijke werking is gekozen voor veel gazon, gecombineerd met borders en hagen. Er zijn enkele bomen geplant om hoogte te creëren.
Lees meer

Aanleg voor- en achtertuin vrijstaande bungalow
Na een geslaagde metamorfose van deze prachtige bungalow is ook de tuin grondig aanpakt. Zowel de voortuin als de achtertuin en de inrit zijn vernieuwd.
In de achtertuin is gekozen voor strakke lijnen, terwijl de voortuin meer speelse en ronde vormen heeft. Met een speciaal effect in de inrit, waar voor de parkeerplaats van de auto is gekozen voor halfverharding.
In samenspraak met de bewoners is gekozen voor grote vlakken beplanting om rust te creëren in de grote oppervlaktes.
Lees meer

Plaatsen kastanjehouten hekwerk
Voor een grote instelling hebben we kastanjehouten hekwerken en poorten gerealiseerd, om een zo natuurlijk mogelijke uitstraling van de omgeving te krijgen.
De kastanjehouten hekken zijn duurzaam opgebouwd uit Robinia palen en liggers waarop de kastanjehouten afscheidingen zijn bevestigd.
Lees meer

Voortuin
Sfeervolle tuin, met duidelijke lijnen en zeer gevarieerde beplanting. De grote plantenbakken met de kleurrijke Agapanthus zijn een mooie blikvanger. De entree wordt geaccentueerd door 6 kolomvormige Portugese laurieren. Voor het dagelijks gemak is deze tuin voorzien van een beregeningsinstallatie.
Lees meer

Copyright © 2019 | Hoveniersbedrijf Eric Kuijpers V.O.F. - Bedrijvenweg 19 - 5272 PA St. Michielsgestel - Telefoon 073-5514698 - info@erickuijpers.nl