Hoveniersbedrijf Eric Kuijpers
Tuinontwerp - Aanleg - Onderhoud

Nieuws

Duurzaamheidsevent Ruimte voor Morgen
We zijn er allemaal samen verantwoordelijk voor om onze gemeente, ons land, onze aarde op een goede manier achter te laten voor nieuwe generaties. Daarom heeft Eric Kuijpers samen met Stefan op zaterdag 26 januari 2019 deelgenomen aan de Groene Markt tijden het duurzaamheidsevent in Sint-Michielsgestel.

We hebben voorlichting gegeven over de mogelijkheden om je tuin duurzaam en milieuvriendelijk te maken of te onderhouden.

Het was een waardevolle middag met veel belangstelling.
Lees meer

Groenkeur certificaat weer behaald
Sinds medio 2018 bestaat helaas het Groenkeur-certificaat tuinaanleg en -onderhoud niet meer. Er waren te weinig deelnemende bedrijven om te zorgen voor voldoende draagkracht.
Vanzelfsprekend blijven wij wel graag volgens de hoge kwaliteitsnormen werken.
Op 21 december 2015 hebben we het nieuwe certificaat van Groenkeur ontvangen.
De audit is weer uitgevoerd en zonder enige op- of aanmerkingen hebben we het behaald!!

Buxusrups vreet Nederland kaal
Ontelbare buxusplanten worden momenteel kaal gevreten door de buxusrups.
Veel mensen zien bij thuiskomst van vakantie dat hun buxus helemaal is opgegeten door de buxusrups. Soms wordt nog gedacht dat de buxus verdroogd is, maar dit is zeker niet het geval. De boosdoeners zijn de rupsen.
De rups kwam een paar jaar geleden nog niet voor in ons land, maar ontwikkelt zich nu als een ware plaag. De rupsen zijn lastig te bestrijden. Vaak wordt er voor gekozen om de buxus te vervangen door wat anders. Een van de meest gebruikte vervangers is de Ilex Crenata. Deze heeft dezelfde kenmerken als de buxus, denk aan wintergroen, regelmatige groei, kleinbladig, goede vormsnoei mogelijk.
Heeft u vragen? Of kunnen we u helpen? We horen het graag!
De gearceerde gebieden geven aan waar de buxusrups actief is.
Bron: RTL-Nieuws
Buxusrups
Buxusrups

Goed nieuws voor alle tuinliefhebbers

Het kabinet heeft de lage BTW-regeling op de aanleg, de renovatie of het onderhoud van de tuin verlengd tot 1 juli 2015. Het verlaagde tarief van 6% BTW geldt alleen voor de arbeidskosten, niet voor de materialen die gebruikt worden.
Bel ons voor meer informatie: 073-5514698

Copyright © 2019 | Hoveniersbedrijf Eric Kuijpers V.O.F. - Bedrijvenweg 19 - 5272 PA St. Michielsgestel - Telefoon 073-5514698 - info@erickuijpers.nl